Μην προκαλείτε και μην ασεβείτε, ο κόσμος του ΠΑΟΚ σας «βλέπει»

Είναι αδιανόητο μετά τα όσα και τόσα σκανδαλώδη και ανεπίτρεπτα πλήγωσαν και στοίχισαν πολύ ακριβά, να έχουμε νέες συμπεριφορές απαράδεκτες.

Τον πέταξαν στην αρένα με τα λιοντάρια τον παίκτη–σύμβολο. Τον άφησαν εκτεθειμένο με τη γνωστή δειλή αφωνία τους και τις φονικές διαρροές τους, στην «διάθεση» αρχικά εκείνων που από την πρώτη στιγμή πολέμησαν για να μην επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και όλων όσων χωρίς να κρύβουν τα αντι-ΠΑΟΚτσήδικα σύνδρομα τους, βρήκαν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν τα απωθημένα τους, ελπίζοντας να δουν τον παίκτη-σύμβολο και σημαία, να απομακρύνεται από την Τούμπα. Κάποιοι συγκεκριμένοι αυτοκαταστροφικοί «σάλπισαν» οι ίδιοι την υποστολή αυτής της σημαίας χωρίς να έχουν το φιλότιμο και την πρόνοια, ακόμη και αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο να φροντίσουν αυτή η υποστολή να γίνει με τις πρέπουσες τιμές. Για έναν αθλητή τεράστιας προσφοράς και ήθους. Για έναν παίκτη που έδωσε τόση περηφάνια στον κόσμο του ΠΑΟΚ όση δεν θα μπορούσαν όχι να προσφέρουν αλλά ούτε να σκεφτούν όλοι μαζί οι ξενόφερτοι χρυσοκάνθαροι (τεχνικοί διευθυντές, κόουτς και κολλητοί μανατζαρέοι). 

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο λάκκο των λεόντων και ούτε ένας από όσους είχαν το χρέος να το κάνουν δεν βγήκε μπροστά για να σταματήσει αυτόν τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό. Κάτι που επιβαλλόταν να το κάνει έχοντας κατά νου το βασικότερο. Το οποίο δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο Ιβάν δεν είχε πει την τελευταία δική του λέξη. Όπως είναι γνωστό, ειδικά για τον Βιεϊρίνια ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σκέφτεται διαφορετικά. Ζυγίζει ακριβοδίκαια συναισθήματα και ρεαλισμό και μακριά από τις γνωστές παρασκηνιακές συμμαχίες (ήδη εμφανίστηκαν μερικές) οι οποίες στοχεύουν σε επαγγελματικές συμβιώσεις κι επιβιώσεις θα πάρει την τελική του απόφαση. 

Ωστόσο θα πρέπει να πούμε η «αποδόμηση» του Βιεϊρίνια είχε αρχίσει από καιρό. Και είχε ξεκινήσει, από τη στιγμή εκείνη που σαν αρχηγός σε ένα παιχνίδι το οποίο χανόταν και πάλι από τα εμμονικά λάθη του Φερέιρα (ένα από τα τόσα) τόλμησε να του επισημάνει (να τον κάνει ρόμπα δηλαδή) ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει ως προς την τακτική. Από τότε ο Αντελίνο πέρασε στα αζήτητα και μπήκε μόνιμα σαν αλλαγή ελαχίστων ταπεινωτικών δευτερολέπτων ή έμενε ακόμη και στον πάγκο την στιγμή που σερνόντουσαν κάποιοι από τους μονιμάδες περιπατητές του Πορτογάλου. Ο παίκτης λοιπόν που ρισκάρισε τα πάντα διακόπτοντας την αποθεραπεία του για να βοηθήσει την ομάδα του, την οποία καταταλαιπωρούσε ο πανάσχετος σε θέματα κοουτσαρίσματος Πορτογάλος, είχε την ατυχία να πέσει στην περίπτωση μιας παρασκηνιακής σύμπραξης που ευχόμαστε να μην δημιουργήσει προβλήματα και στη νέα χρονιά. Και ο κόουτς που έπρεπε να έχει απολυθεί αμέσως μετά το σφύριγμα του διαιτητή στο έγκλημα που διέπραξε στο Φάληρο για το κύπελλο, μάλλον βρήκε τον τρόπο για να «ανταποδώσει» στον Βιεϊρίνια εκείνη την επισήμανση, εισηγούμενος προφανώς στο νέο τεχνικό διευθυντή ότι περισσότερο υπολογίζει στην παραμονή του Ελ Καντουρί και λιγότερο στην αντίστοιχη του Βιεϊρίνια. Λέμε ίσως. 

Σαφέστατα δεν υποστηρίζουμε την άνευ όρων και εκ προοιμίου παραμονή του Βιεϊρίνια. Όμως είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να την επιβάλλουν και τον αντίστοιχο με τον οποίο την υιοθετούν και την διαρρέουν εκείνοι που όφειλαν να προστατέψουν τον αθλητή διαμάντι και το μεγάλο αρχηγό που αγκάλιασε με τόσο σεβασμό κι εκτίμηση ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Μια επίσημη δήλωση τουλάχιστον από μέρους τους θα περιόριζε αυτόν τον κανιβαλισμό και αυτή δεν θα ήταν άλλη παρά δυο κουβέντες: «Για τον Βιεϊρίνια δεν αποφασίζει κανένας άλλος παρά ο Ιβάν». Τίποτε περισσότερο από αυτό για να κλείσουν απύλωτα στόματα και για να σταματήσει το πάρτι που έστησαν οι αντι-ΠΑΟΚτσήδες, προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ φέρεται σκάρτα ακόμη και σε παίκτες του μεγέθους του Βιεϊρίνια. 

Σε αυτό το σημείο ακριβώς τονίζουμε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοια θέματα και παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περίπτωση προειδοποιώντας τους πάντες να μην προκαλούν και να μην ασεβούν, έχοντας απέναντι τους παίκτες που είναι σημαίες και σύμβολα για αυτόν. Έτσι το μήνυμα του λακωνικό: «Να είστε τίμιοι και δίκαιοι μαζί τους». Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι ένα από αυτά τα σύμβολα. Νιώθουμε υπερήφανοι για αυτόν και θέλουμε και ο ίδιος να νιώσει περηφάνια για εμάς.

ΥΓ1: Το θυμάμαι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μετά τον αγώνα κυπέλλου που ο Φερέιρα εξόργισε τον κόσμο του ΠΑΟΚ χαρίζοντας στον χεσμένο Ολυμπιακό την πρόκριση, όλοι θεωρούσαν σίγουρη την απόλυση. Ένας όμως είχε τις αμφιβολίες του. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον έμπειρο Γιώργο Ζαΐρη που την επομένη στην εκπομπή του, είπε το εξής προφητικό: Μην είστε σίγουροι ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Εγώ τώρα τελευταία βλέπω πολύ τακτικά παρεούλα τον Φερέιρα με τον νέο τεχνικό διευθυντή». Εμείς προσθέτουμε: Μάλλον τα έχουν βρει.

ΥΓ2: Ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα. Ο Γιόζιπ Μίσιτς επέστρεψε και ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα. Είναι ότι καλύτερο ακούσαμε αυτές τις ημέρες και μάλιστα μέσα σε μια μίζερη ατμόσφαιρα όπου οι αναφορές για ξεπουλήματα με ψίχουλα είχαν τον πρώτο λόγο.

Διαβάστε σχετικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

%

Πρόσφατα Άρθρα

Τσίπρας: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Τσίπρας: Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγώνΔήλωση μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία με ΜητσοτάκηΕίχα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να με ενημερώσει...

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να αποτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος της χώρας μας

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να αποτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος της χώρας μας Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την...

Αυστηρό μήνυμα Δένδια: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα

Αυστηρό μήνυμα Δένδια: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμέναΗ Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα – ΒΙΝΤΕΟhttps://www.youtube.com/watch?v=7EzWN3SwcHwΜετά από τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο...

Συνάντηση Δένδια με Πάιατ

Συνάντηση Δένδια με ΠάιατΣυζήτησαν τις εξελίξεις στην ανατολική ΜεσόγειοΣτο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα, έγραψε στο Twitter...

Με τους πολιτικούς αρχηγούς επικοινώνησε ο Μητσοτάκης

Με τους πολιτικούς αρχηγούς επικοινώνησε ο Μητσοτάκης Ολοκληρώθηκε ο γύρος τηλεφωνικών επαφών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Πολιτικούς Αρχηγούς. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Πολιτικούς...

Σχετικά Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να φιλοξενήσουμε το άρθρο σας