ΛΑΕ: Άμεσα μέτρα δημογραφικής πολιτικής

ΛΑΕ: Άμεσα μέτρα δημογραφικής πολιτικής

…στήριξη με δράσεις των τρίτεκνων οικογενειών

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Νίκο Σακούτη, Δέσποινα Σπανού και Δημήτρη Στρατούλη, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας πολυμελών οικογενειών με τρία παιδιά (ΟΠΟΤΤΕ), αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κοντό πρόεδρο, Γεώργιο Χαβάκη α’ αντιπρόεδρο, Κοϊδου Ζωή β’ αντιπρόεδρο, Βακουφτσή Σούλα Γεν. Γραμματέα και Χελιουδάκη Μαίρη υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, για να συζητήσουν τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών.
Η αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ σημείωσε πως η πρώτη πρόταση νόμου για την ένταξη των τριτέκνων στους πολύτεκνους, προς την Ελληνική βουλή –μετά από συνεννόηση με τους τρίτεκνους- είχε την υπογραφή Στρατούλη.
Μετά από αναλυτική συζήτηση υπήρξε κοινή διαπίστωση για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, και νομοθετικών πρωτοβουλιών που να :
-αντιμετωπίζουν το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, με μέτρα στήριξης (υποδομών, φορολογικά, εργασιακά, κοινωνικής πολιτικής) για να μπορούν να δημιουργήσουν οι νέοι οικογένεια, να κάνουν παιδιά και να τα αναθρέψουν με αξιοπρέπεια.
-Ο αναγκαίος όρος για να διατηρηθεί ο πληθυσμός είναι-στατιστικά- 2,1 παιδιά ανά οικογένεια. Για αυτό η στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας είναι επιβεβλημένη.
-Η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας έχει επίδραση και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Επισημάνθηκε πως η μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων –συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών- επιδρά αρνητικά στην δημογραφική εξέλιξη της χώρας.
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι η τρίτεκνη οικογένεια είναι πολύτεκνη, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πολύτεκνη και πρέπει να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολύτεκνων για ειδική φροντίδα από το κράτος.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης εξ αιτίας των μνημονίων έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο, λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες και ιδιαίτερα αυτές με παιδιά να αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.
Οι Στρατούλης ,Σπανού και Σακούτης δεσμεύτηκαν πως όπως μέχρι σήμερα ,έτσι και στο επόμενο διάστημα θα βρίσκονται στο πλευρό των τριτέκνων που αγωνίζονται για αιτήματα που και για τη Λαϊκή Ενότητα αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας.
Επίσης δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν παρεμβαίνοντας προς τους αρμοδίους για την επίλυση άμεσων ζητημάτων όπως οι εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η μείωση των δημοτικών τελών στους Δήμους, η ένταξη των τριτέκνων στους ωφελούμενους από τα αποσυρόμενα προϊόντα.
Τονίστηκε πως η εντεινόμενη γήρανση του πληθυσμού είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας με συνέπειες στην εργασία, στην παραγωγή και στην κοινωνική ασφάλιση.
Είναι λοιπόν υποκρισία η στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών να γίνεται μόνο με διακηρύξεις, απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα ενταγμένα σε συνολική αλλαγή πολιτικών που στο επίκεντρο θα έχουν τον άνθρωπο και την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πρόσφατα Άρθρα

Ειδήσεις από το BBC: Ο δικαστής απορρίπτει διακανονισμό Weinstein ύψους 18,9 εκατομμυρίων δολαρίων

Image copyright Getty Images Image caption Harvey Weinstein was convicted of rape in February A US judge rejected a proposed $18.9m (£15.3m) settlement of misconduct cases against abusive Hollywood producer Harvey Weinstein on Tuesday.The fund would have been distributed between dozens of female claimants.However various other accusers had called it unfair, saying it "absolved" Weinstein,…

Ειδήσεις από το BBC: Το Rare Super Mario γίνεται βιντεοπαιχνίδι με τις υψηλότερες πωλήσεις

Image copyright Nintendo A rare version of the classic 1985 Super Mario Bros has sold at auction for $114,000 (£90,000), the most ever paid for a video game.The cartridge, still in its original packaging, sold to an anonymous bidder. And the US auctioneer said demand "was extremely high", partly because this particular packaging had been…

Ειδήσεις από το BBC: Η πολιτική πλυσίματος χεριών του Amazon βρίσκεται στο προσκήνιο

Image copyright Amazon Image caption Amazon has not revealed how many of its workers have tested positive for coronavirus Amazon has defended its coronavirus safety policies, as workers in New York prepare to take it to court.Among their demands is extra time to wash their hands, which Amazon says it told workers they could have…

ΚΙΝΑΛ: Να επεκταθεί σε όλους τους συνταξιούχους η καταβολή αναδρομικών

ΚΙΝΑΛ: Να επεκταθεί σε όλους τους συνταξιούχους η καταβολή αναδρομικών Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων κρίνεται περιοριστική ως προς...

Γιάνης και Δανάη με αέρα διακοπών ποστάρουν φωτο από το κάμπριο

Γιάνης και Δανάη με αέρα διακοπών ποστάρουν φωτο από το κάμπριο…στον επίσημο λογαριασμό του ΜέΡΑ25 στο Instagram (ό,τι να ‘ναι) Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο...

Σχετικά Άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας για να φιλοξενήσουμε το άρθρο σας