• ροη ειδησεων
More

  Ηφαιστίων: Δύσκολη νύχτα σε Βίλια και Θήβα! Το έστρωσε στα …

  O Ηφαιστίων συνεχίζει να σφυροκοπά ανελέητα τη χώρα με τα προβλήματα να είναι μεγάλα και έντονα σε αρκετές περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας. Προβλήματα που γίνεται ακόμη εντονότερα από τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπάρχουν κυρίως στην περιοχή της Θήβας σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία των ζημιών που έχουν προκύψει στο Δίκτυο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού που έχει φέρει ο Ηφαιστίων (σ.σ. διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ).

  Αναλυτικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στα χωριά Άσκρη, Νεοχώρι και Αγ. Βασίλειος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των Λεύκτρων και του περίπου μισού τμήματος του Καπαρελλίου. Στην Αττική, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης.

  Click4more: Στα “λευκά” τα βόρεια προάστια της Αττικής! Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

  Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια

  Στα Βίλια η κατάσταση είναι κρίσιμη και η νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους με το χιόνι στην περιοχή να είναι πυκνό καθώς στην περιοχή “παντρεύτηκαν” η κακοκαιρία Ζηνοβία με την κακοκαιρία Ηφαιστίων. Το χιόνι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τα 50 εκατοστά και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και τα σπίτια έχουν θαφτεί και πάλι κάτω από το χιόνι και να γίνονται προσπάθειες να μπορέσουν να καθαριστούν οι είσοδοι των σπιτιών.

  Ο στόχος των τοπικών αρχών είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς το χιόνι αρχίζει και γίνεται πάγος και η μετακίνηση ακόμη και των πεζών είναι επικίνδυνη. Τα πάντα έχουν σκεπαστεί από ένα λευκό πέπλο ενώ πολλοί κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και ο κίνδυνος ανάγκης απεγκλωβισμού είναι μεγάλος. Φόβος υπάρχει και για την ηλεκτροδότηση καθώς το ρεύμα έπεσε το απόγευμα της Δευτέρα για λίγο αλλά ευτυχώς επανήλθε.

  Άσπρισε ο Διόνυσος, η Πεντέλη και η Ιπποκράτειος Πολιτεία

  Τα βόρεια προάστια της Αττικής είδαν και πάλι άσπρη μέρα από την κακοκαιρία Ηφαιστίων καθώς από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση και μέσα σε λίγες ώρες το έστρωσε στην Πεντέλη, τον Διόνυσο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο. Το σκοτάδι έχει πέσει και χρειάζεται τεράστια προσοχή καθώς το χιόνι μετατρέπεται σε πάγο και η κατάσταση δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τους οδηγούς.

  Που απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Αττική

  Συγκεκριμένα λόγω της κακοκαιρίας Ηφαιστίων διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της χιονόπτωσης, στις εξής περιοχές:

  -Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του εστιατορίου “Ζυγός”, στο ρεύμα προς καζίνο.

  -Στην Πεντέλη, επί της οδού Κλεισθένης και λεωφόρου Πεντέλης, από τη συμβολή με την οδό Αναπαύσεως, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πεντέλη.

  Επίσης, κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Καλοπούλα του Υμηττού.

  Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και από το 22ο χλμ της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

  Ηφαιστίων: Τι καιρό περιμένουμε την Τρίτη

  Μέχρι αύριο το πρωί θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές οι χιονοπτώσεις αν και σταδιακά θα αρχίζουν και θα λιγοστεύουν τόσο στην Αττική όσο και στη Βοιωτία, ενώ από το βράδυ της Τρίτης με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κακοκαιρία Ηφαιστίων θα μας αποχαιρετήσει.

  Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο

  Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει την προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των ζημιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση από χθες έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 230 συνεργεία και 30 συνεργεία συνεργαζόμενων εργολάβων, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που φθάνει τα περίπου 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών που πλήττονται από την κακοκαιρία.

  Από τα μεσάνυχτα της 6ης Ιανουαρίου, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αντιμετωπίσει περίπου 50 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης και ένα μεγάλο αριθμό βλαβών σε γραμμές Χαμηλής Τάσης, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

  «Τα προβλήματα αυτά, ασφαλώς οφείλονται κατά κύριο λόγω στη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, με δεδομένο ότι το περίπου 90% του δικτύου είναι εναέριο. Τα προβλήματα βεβαίως προκύπτουν και από το γεγονός ότι το δίκτυο σε πολλά σημεία του είναι παλαιό και δεν έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια όλες οι αναγκαίες επενδύσεις για την αναβάθμισή του» τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

  «Αυτή την ώρα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στην περιοχή της Θήβας, κυρίως λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία των ζημιών που έχουν προκύψει στο δίκτυο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

  Αναλυτικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στα χωριά Άσκρη, Νεοχώρι και Αγ. Βασίλειος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των Λεύκτρων και του περίπου μισού τμήματος του Καπαρελλίου.

  Στην Αττική, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης, ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης έχει προκύψει και σε ένα τμήμα των Αντικυθήρων», επισημαίνει η ανακοίνωση.

  %

  Recent Articles

  Ειδήσεις από το BBC: Η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής “έσπασε τη χώρα της”

  Image copyright Getty Images Leaked documents reveal how Africa's richest woman made her fortune through exploiting her own country, and corruption.Isabel dos Santos got access to lucrative deals involving land, oil, diamonds and telecoms when her father was president of Angola, a southern African country rich in natural resources.The documents show how she and her…

  Ειδήσεις από το BBC: Μυστήριο για το πώς 75 φυλακισμένοι διαφεύγουν από τη φυλακή

  Image copyright Paraguay's Interior Ministry Image caption The authorities believe prison officers helped the inmates Seventy-five prisoners have escaped from a jail in eastern Paraguay near the border with Brazil, officials say.Authorities suspect they were allowed to walk free through the main gates by jail guards.A tunnel has been discovered but officials say this could…

  ΕΕ: Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας

  Το Συμβούλιο αναμένεται να επικεντρωθεί στις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και στην κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ (Sahel), στη Βολιβία και στη Βενεζουέλα. Κατά τη...

  Με ευτράπελα η Διάσκεψη του Βερολίνου – Ο αργοπορημένος Πούτιν και τα… νύχια της Μέρκελ

  Με την καθιερωμένη «οικογενειακή φωτογραφία» των συμμετεχόντων εκίνησε επισήμως τις εργασίες της στην Καγκελαρία η Διάσκεψη Κορυφής του Βερολίνου για τη Λιβύη.Οι...

  Ειδήσεις από το BBC: Το SpaceX ολοκληρώνει τη διαφυγή της κάψας έκτακτης ανάγκης

  Media playback is unsupported on your device Media captionWatch the critical moments from the SpaceX test SpaceX has conducted a test of the abort manoeuvre it would use if one of its crew-carrying rockets ever developed a problem during flight.The rehearsal at Kennedy Space Center saw a Falcon-9 vehicle's ascent into the sky deliberately terminated…

  Related Stories

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox